Rugpijn-behandeling Drs. Patrick Simons Keulen

Risico

het krijgen van een blauwe plek of een plaatselijke ontsteking behoort tot de risico's. Het prikgaatje is echter niet groter dan  2mm, en de behandeling  vind plaats in de schone operatiekamer, onder deeenmalige toediening van een  antibioticum. De risico's zijn dus minimaal aanwezig.

Risico voor de andere zenuwen

het is hierbij het doel zenuwen uit te schakelen, maar wel alleen de juiste. Onder doorlichting en met name door de elektrische prikkel is exact te bepalen welke zenuw aan de punt van de naald is.  Als er een "spierzenuw" in de buurt is, gaat die spier reageren en uw arm of been begint spontaan te bewegen..

Dat valt op ! 

De naald wordt dan verschoven naar de juist plek  voordat het bevriezen begint zodat ook dit risico gering is.

 

Resultaten

Cryolesie betekent het tijdelijk uitschakelen van kleine gewrichtszenuwtjes. De eigenlijke oorzaak, de slijtage blijft onveranderd.

Uit ons eigen onderzoek is gebleken dat bijna 60% van de patienten 1 jaar na de bevriezing met het resultaat nog steeds tevreden waren. Vele ook nog heel wat langer !

Bij 70% van de cryo-patienten boeken we een goed resultaat. Dat betekent dat dus echt NIET IEDEREEN door een cryolesie geholpen wordt.

Soms duurt het ook enkele weken voordat de zenuwen de pijn "vergeten" hebben ( denk aan "in een lamp kijken" ook na het sluiten van de ogen zie men de lamp nog een tijd)

Overwegingen

Het doel van de cryolesie is het tijdelijk uitschakelen van de pijn, zonder medicijnen, en bijwerkingen en met weinig risico.

Daarna is het òf van het leven genieten òf aan de rug gaan werken met vaak als resultaat, dat de zenuwtjes al lang weer functioneren, maar geen reden meer hebben om pijnprikkels te geven !

Top